Pašnekesiai su stiliste Agne Gilyte

pasaulis, Pašnekesiai

Šios dienos laukiau su smagiu jauduliu, nes žinojau, kad kalbinsiu žaviąją Agnę Gilytę! Agnė yra stilistė, knygų “Spintologija. Nėra ko rengtis?!“ bei “Spintologija. Teen“ ir tinklalapio http://www.gilyte.lt/ autorė, mama, bei – puiki, pozityvi, komunikabili, įkvepianti moteris :)
Kalbamės apie gyvenimą, stilių, ekologiją, o laikas skrieja nejučia..

Stiliaus pajautimo išmokstama ar tai įgimta dovana?

Dažnai vesdama seminarus kalbu apie tai, visada sakau, kad galima išmokti, bet yra ir sėkmingų moterų, kurios gimsta tai turėdamos savyje. Būna, kad gatvėje nužvelgi merginą ir galvoji šakės, kaip gerai atrodo! Pažiūrėjus atidžiau matai, kad ji vilki tiesiog džinsus, megztuką ir sportinius batelius, bet ta visuma ir išduoda, kad žmogus turi stiliaus pojūtį. Gal plaukai kažkaip kitaip sušukuoti ar kokia kita plonybė parodo tą savitą stiliaus turėjimą.

Tačiau išmokti susidėlioti stilingus derinius, atrodyti gerai galima ir apsilankius konsultacijoje pas stilistą ar tiesiog laisvalaikiu domintis tuos.

Mada ir ekologija. Ar šiuo metu tai ant bangos?

Pasakysiu savo asmeninę nuomonę. Mano galva, tai yra labai ant bangos! Mes pradėjome domėtis iš kur ateina mūsų drabužiai, kiek trunka juos pagaminti, per kiek laiko jie nusidėvi, kaip mes jų atsikratome, ar metame į konteinerį kartu su banano žieve ar dedame į perdirbimo konteinerį, o gal prikeliame naujam gyvenimui (pavyzdžiui, iš atraižų sukuriami aksesuarai), taip pat kai kurios parduotuvės superka padėvėtus drabužius, iš kurių geresnius atiduoda labdarai, o prastesni perdirbami. Visas tas susidomėjimas yra labai svarbus, aš labai tai palaikau ir pritariu.
Esu už tai, kad kiekvienas žmogus, kiekvienas sąmoningas stilistas ne kauptų drabužius, bet dėvėtų tai, ką turi. Tokias idėjas skleidžiant tas sąmoningumas bei banga ir formuojasi.

_LU_4019BW

Nuotrauka Luko Griciaus

Domiuosi, kas yra pašnekovės įkvėpimo šaltinis

Mane įkvepia kasdieniai pavyzdžiai, kaip antai, perkrautos moterų spintos. Aš visad sakau: „reikia ne turėti, o dėvėti“. Esu pozityvus žmogus, įkvepia klientai, aplinkiniai žmonės, gamta, geri filmai. Į tuos paprastus dalykus reikia žiūrėti labiau atmerktomis akimis, būti čia ir dabar.

Ar veido priežiūrai skiriate daug dėmesio?

Man atrodo, kad nedaug, bet kai pradedu apie tai kalbėti tai pasirodo, kad vis tik ne taip ir mažai. Man labiau patinka ne likviduoti padarinius, bet užsiimti prevencija. Pas kosmetologę lankausi nuo 15 metų kiekvieną mėnesį. Nežinau kokius stebuklus ji su manimi daro, bet kai mano draugės klausia kokią pudrą naudoju aš atsakau, kad nenaudoju jokios, nes man jos tiesiog nereikia! Manau, kad bet kokiu atveju kasdienai svarbu drėkinanti priemonė, normali mityba  plius kosmetologas ir situacija kontroliuojama. Aišku, jei kalbame apie renginius, svarbius įvykius tada jau pasiruošiu atitinkamai, pagal situaciją.

Paklausus kokį grožio patarimą stilistė duotų skaitytojoms Agnė susimąsto: “Duosiu tą savo atsibodusį patarimą – į viską reikia žiūrėti pozityviai ir mylėti save, nes niekam – nei jums pačioms, nei  jūsų vyrams, draugėms ar vaikams nereikia nelaimingos, savimi nepatenkintos moters.
Reikia mylėti save, nueikite į kiną, į jogą, palikite vaikus vyrui. Grįšite įkvėptos bei laimingos ir vyras bus pasiilgęs bei įvertinęs jūsų darbą. Tas pats ir darbe, turėkite savo nuomonę, paisykite savo gerovės.“

Ačiū Agnei, kad pasidalino savo mintimis, pamąstymais bei patarimais! Dar kurį laiką po pokalbio ausyse skamba Agnės juokas bei sklando pakili nuotaika :)
O jeigu Jums kyla klausimų susijusiu su Jūsų spinta, šukuosena ar stiliumi bendrai pagalbos ieškokite čia ;)

Pavasariniai linkėjimai, Dovilė

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.